Egészségügyi alapellátások infrastruktúrájának fejlesztése Hangácson

A projekt címe: „Egészségügyi alapellátások infrastruktúrájának fejlesztése Hangácson”
A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-16-BO1-2017-00018
Megvalósítás időszaka: 2018. 04. 01. – 2020. 08. 15.
A projekt összköltsége: 42 994 580,-Ft
A támogatás mértéke: 100%

Hangács Község Önkormányzat „Egészségügyi alapellátások infrastruktúrájának fejlesztése Hangácson” című projekt keretében 42 994 580,- forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. A Széchenyi 2020 program keretében a TOP-4.1.1-16-BO1-2017-00018 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósul az orvosi épület korszerűsítése.

Megvalósítási helyszín:
- Hangács, Rákóczi Ferenc út 64/A. orvosi rendelő épülete
Jelen projekt olyan infrastrukturális fejlesztést tartalmaz, mely során felújításra kerül a jelenleg is működő ellátás, szolgáltatás használatában álló háziorvosi rendelő.
A fejlesztés által az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúrája területileg kiegyenlítődik: rossz állapotú, illetve hiányos vagy elavult épületben működő és hiányos eszközökkel rendelkező orvosi rendelő szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg. A projekt keretében fejlesztésre kerül a háziorvosi körzet.
Projektünk célja az egészségügyi szolgáltatások elérhetővé tétele a településeken élők számára a meglévő intézmény minőségi fejlesztésével, amely hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez, továbbá az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozásához. A projekt infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza.
A projekt közvetlen célcsoportjába tartoznak az ellátással érintett lakosok és azok családtagjai, azon személyek, akik életkörülményeit, egészségügyi mutatói a fejlesztés következményeként egyértelműen javulnak. A közvetlen célcsoportba sorolhatjuk továbbá az egészségügyi ellátásban részt vevő személyeket és szervezeteket, melyek munkakörülményei kerülnek javításra. Az intézmény infrastrukturális fejlesztésével egészségesebb, élhetőbb kialakítású, energiatakarékos épület ad majd otthont az egészségügyi alapellátásnak. Közvetett célcsoportba sorolhatóak többek között a fejlesztés következtében érintett települések teljes lakossága, a településeken és a térségben működő közintézmények, illetve gazdasági szervezetek, figyelembe véve az egészségügyi mutatók javulásának társadalmi, szociális és gazdasági szférában generált hatásait.


KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

 

© 2014-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató