Arhcívum 2020

TÁJÉKOZTATÓ
2020. december 18.
Tájékoztatás a Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés módosításáról
Részletek letölthetők*pdf

 FELHÍVÁS!
2020.november 27.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2020. november 23.
Tájékoztatás a házhoz menő zöldhulladék gyűjtésről
Részletek letölthetők*pdf

Válts vászonra! Tégy a környezetért!
2020. november 23.
Minden háztartásban fellelhető az a titkos műanyag szatyor, amelybe újabb és újabb nylon-szatyrokat, cekkereket, alig használt uzsonnás zacskókat gyűjtünk a „jó lesz még valamire” örök érvényű újrahasznosító gondolat jegyében. Az idei évben a Nemzeti Művelődési Intézet is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához: a Válts vászonra! akcióban egy szatyrokkal töltött műanyagzacskóért logózott, hosszú fülekkel ellátott vászon bevásárlószatyrot kínálunk fel. Részletek letölthetők*pdf

LAKOSSÁG TÁJÉKOZTATÁSA
2020. november 12.
A képekre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!

Hirdetmény!
2020. november 03.

Pályázati felhívás Közbiztonsági rendőrjárőr és Határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr szakképesítéshez!
2020.november 03.

Tájékoztató a járvány helyzetről!
2020. októb er 27.

Szeretnénk fokozottan felhívni a figyelmüket a koronavírus terjedésének veszélyére!
Mikor kell koronavírus fertőzésre gondolni? Ha valaki erősen köhög, magas láza van, levert, rossz az általános állapota, nehezen, vagy szaporán veszi a levegőt, elveszítette a szaglás és ízérzését és a megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt koronavírussal fertőzött személlyel.
Koronavírus megbetegedés gyanúja esetén kérjük semmiképpen NE JÖJJÖN a rendelőbe, hanem telefonon hívjon bennünket rendelési időben,az alábbi telefonszámon: 46/399-225.
A fertőzés esélyének csökkentése érdekében szeretnénk a rendelői találkozások számát minimalizálni.
Enyhe, banális betegségekkel, orrfolyással, enyhe, hurutos köhögéssel, 1-2 napos, nem magas lázzal, hőemelkedéssel, hasmenéssel önmaguk, családjuk, betegtársaik és az egészségügyi személyzet védelme érdekében NE jöjjenek vizsgálatra, hanem telefonáljanak, és ellátunk mindenkit tanácsokkal, csak abban az esetben jöjjenek a rendelőbe, ha azt az orvos kéri.
A váróhelységben a többi betegtől lehetőleg minimum 1 méter távolságot tartsanak. A maszk helyes használata a rendelő egész területén kötelező.
Hangács, 2020.10. 27.

Dr. Vilez Zsuzsanna háziorvos


Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
2020. október 01.

 MAGYAR HONVÉDSÉG -Új plakát anyagok
2020 október 01..
A képekre kattintva a dokumentumok nagyobban is olvashatók!

Legeltetési tilalom és ebzárlat!
2020. októb er 01.

HATÁROZAT
Borsodszirák, Damak, Hangács, Hegymeg, Irota, Lak, Nyomár, Tomor
települések közigazgatási területére 2020. október 4. és október 24. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelek el a következők szerint:

További részletek*pdf


 Járványügyi készültséggel kapcsolatos tájékoztatások!
2020. szeptember 24.

 KSH-AGRÁRCENZUS-SAJTÓKÖZLEMÉNY*pdf
2020. szeptember 23.

BMH Lakossági tájékoztató!
2020. szeptember 22.

Tájékoztatás Ügyfélszolgálati irodák nyitvatartási rendjének változásáról

A BMH Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálati irodáinak nyitvatartási rendje 2020. október 1-től megváltozik.
A jelzett naptól az alábbi Ügyfélfogadási időben állunk ügyfeleink rendelkezésére.

További részletek*pdf


Lakossági tájékoztató a kutak vízjogi engedélyezési eljárásáról
2020. szeptember 9.

Lakossági tájékoztató a kutak vízjogi engedélyezési eljárásáról
További részletek*pdf


FELHÍVÁS!
2020. augusztus 12.

Kárpátok – Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Pályázati Felhívás
A Kárpátok Alapítvány ösztöndíj pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanévre.
A pályázat részletei:
Keressük azt az 1-3 fő, hátrányos helyzetű fiatalt, akit ösztöndíjjal támogathatunk a 2020/2021-es tanévben. A jelentkezőknek a Kárpátok régió magyarországi területén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) kell állandó lakcímmel rendelkezniük. Jelentkezhetnek végzős, érettségiző, nappali tagozaton felsőoktatásban továbbtanulni szándékozó középiskolások, és nappali tagozatos felsőoktatási intézményének hallgatói. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik elkötelezettek a térség problémáinak megoldása, és hosszú távú fenntartható fejlődésének biztosítása iránt; valamint felsőoktatási tanulmányaik elvégzése után a régióban kívánják szakmai tevékenységüket ellátni.

További részletek*pdf


ÉRV-ZRT LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2020. augusztus 05.

TISZTELT FELHASZNÁLÓINK!

AZ ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT. AZ ALÁBBIAKRA HÍVJA FEL A SZENNYVÍZBEKÖTÉST TERVEZŐ ÉS TERVEZTETŐ, ILLETVE A SZENNYVÍZBEKÖTÉSSEL MÁR RENDELKEZŐ FELHASZNÁLÓK FIGYELMÉT.

A SZENNYVÍZBEKÖTÉS MEGVALÓSÍTÁSA

A kiásott, nyílt és biztonságos munkavégzésre alkalmas munkaárokban a szennyvízbekötő-vezeték létesítését, annak a már üzemeltetett szennyvíz törzshálózatra való bekötését a víziközmű-szolgáltató, az általa megbízott építési kivitelezési jogosultsággal rendelkező vállalkozó, vagy az igénybejelentő által kiválasztott, a kivitelezési jogosultsággal rendelkező vízszerelők nyilvántartásában szereplő személy végezheti. Az átvételre a víziközmű-szolgáltató, vagy annak megbízottja jogosult.
További részletek*pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2020.július 14.

Tájékoztatás a személyes ügyfélszolgálati irodák nyitvatartásáról/ További részletek*pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!/*pdf
2020. június 30.

Hangács Község Önkormányzat „Egészségügyi alapellátások infrastruktúrájának fejlesztése Hangácson” című projekt keretében 42 994 580,- forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. A Széchenyi 2020 program keretében a TOP-4.1.1-16-BO1-2017-00018 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósul az orvosi épület korszerűsítése.
Megvalósítási helyszín:
- Hangács, Rákóczi Ferenc út 64/A. orvosi rendelő épülete
Jelen projekt olyan infrastrukturális fejlesztést tartalmaz, mely során felújításra kerül a jelenleg is működő ellátás, szolgáltatás használatában álló háziorvosi rendelő.
A fejlesztés által az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúrája területileg kiegyenlítődik: rossz állapotú, illetve hiányos vagy elavult épületben működő és hiányos eszközökkel rendelkező orvosi rendelő szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg. A projekt keretében fejlesztésre kerül a háziorvosi körzet.
Projektünk célja az egészségügyi szolgáltatások elérhetővé tétele a településeken élők számára a meglévő intézmény minőségi fejlesztésével, amely hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez, továbbá az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozásához. A projekt infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza.
A projekt közvetlen célcsoportjába tartoznak az ellátással érintett lakosok és azok családtagjai, azon személyek, akik életkörülményeit, egészségügyi mutatói a fejlesztés következményeként egyértelműen javulnak. A közvetlen célcsoportba sorolhatjuk továbbá az egészségügyi ellátásban részt vevő személyeket és szervezeteket, melyek munkakörülményei kerülnek javításra. Az intézmény infrastrukturális fejlesztésével egészségesebb, élhetőbb kialakítású, energiatakarékos épület ad majd otthont az egészségügyi alapellátásnak. Közvetett célcsoportba sorolhatóak többek között a fejlesztés következtében érintett települések teljes lakossága, a településeken és a térségben működő közintézmények, illetve gazdasági szervezetek, figyelembe véve az egészségügyi mutatók javulásának társadalmi, szociális és gazdasági szférában generált hatásait.
A projekt címe: „Egészségügyi alapellátások infrastruktúrájának fejlesztése Hangácson”
A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-16-BO1-2017-00018
Megvalósítás időszaka: 2018. 04. 01. – 2020. 08. 15.
A projekt összköltsége: 42 994 580,-Ft
A támogatás mértéke: 100%


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2020. május 29

A pünkösdi ünnepekhez kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tisztelt Polgármester Asszony / Úr!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítás rendje pünkösdhétfőn, azaz 2020. június 1-jén nem változik. A hulladékot változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el. /
További részletek*pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2020. május 25

VÍZMÉRŐK CSERÉJE, PLOMBÁZÁSA, EGYES HELYSZÍNI KIVIZSGÁLÁS PANDÉMIÁS IDŐSZAKBAN.További részletek*pdf

ÉRV. ZRT. LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - EGYES MŰSZAKI TEVÉKENYSÉGEK SZÜNETELTETÉSÉNEK FELOLDÁSA.További részletek*pdf

ELŐZZÜK MEG KÖZÖSEN A FERTŐZÉST!További részletek*pdf


HIRDETMÉNY!
2020. május 13.

Tisztelt Lakosság!
A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 29. § (7) bek. értelmében, mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvény hatálybalépését megelőzően engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2020. december 31-ig kérelmezi.
További részletek*pdf


 TÁJÉKOZTATÓ
2020 . május 12.

ÉRV ZRT. LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - EGYES TEVÉKENYSÉGEK SZÜNETELTETÉSÉNEK FELOLDÁSA
2020. május 07.

TISZTELT FELHASZNÁLÓINK!
Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. mindenkori legfőbb célja a víziközmű-szolgáltatás biztonságos fenntartása. Munkatársaink a kialakult járványügyi helyzetben is mindent megtesznek azért, hogy továbbra is zavartalanul biztosított legyen az ivóvízellátás, a szennyvízkezelés, valamint az alaptevékenységekhez kapcsolódó háttérszolgáltatás.
EGYES TEVÉKENYSÉGEK SZÜNETELTETÉSÉNEK FELOLDÁSA
Társaságunk folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban hozza meg az ellátásbiztonsághoz szükséges intézkedéseket, szem előtt tartva a felhasználóink és munkatársaink egészségének megóvását. Ennek megfelelően egyes műszaki tevékenységeink felfüggesztését, valamint a személyes ügyintézési lehetőségeink szüneteltetését, fokozott biztonsági intézkedések mellett feloldjuk.
További részletek*pdf


TÁJÉKOZTATÁS!
2020. május 07.

Tájékoztatás hulladékudvarok újranyitásával kapcsolatban. További részletek*pdf


HIRDETMÉNY!
2020 április 30.

Tisztelt Hangácsi Lakosok!

Községünkben lehetőség nyílik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás igénybevételére időskorúak, mozgáskorlátozott személyek részére.

Ahhoz, hogy ez a szolgáltatás beinduljon, szükség van 0-24 órás szolgálatot teljesítő felelősségteljes munkaerőre - akit, ha hív a szolgáltatásban részt vevő időskorú, mozgáskorlátozott személy - fel kell, hogy keresse otthonában.
A szolgálatot teljesítő dolgozó bérezése havi bruttó 20.000.- Ft.

Jelentkezni személyesen vagy telefonon 2020. május 6. napjáig lehet Hangács Község Önkormányzatánál.
Tel: 06/46-399-868


HIRDETMÉNY!/*pdf
2020 március 31.

Községünk Önkormányzata kiemelten gondoskodik az idősek mellett a fogyatékos személyekről is, hiszen ők azok, akik az új koronavírus által leginkább veszélyeztetett körbe tartoznak.
A fogyatékos személyekkel kapcsolatos információk gyűjtésére kijelölt koordinátor:
Fodor Géza (Falugondnok)

Kérem a lakosságot, hogy amennyiben környezetükben fogyatékossággal élő személyről (mozgássérült, látássérült, hallássérült, autizmus, értelmi fogyatékosság) van tudomásuk, azt jelezzék a következő elérhetőségeken:
Tel.: +3630/296-1205
E-mail: hangacs.onk@gmail.com
Továbbra is kérem a közösség érdekében tanúsított felelős magatartásukat!
Hangács, 2020. április 8


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2020 március 31.

Tájékoztatás kiegészítése
Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!
A BMH Nonprofit Kft., mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a korábban megüldött H19654/2020 iktatószámú levelet az alábbiakkal egészíti ki. További részletek letölthetők*pdf

HULLADÉKKEZELÉS A HÁZI KARANTÉN ESETÉN/ További részletek letölthetők*pdf


TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 31.
2020. március 31.
MÁRCIUS 28. – ÁPRILIS 11. KÖZÖTT KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁST VEZETETT BE A KORMÁNY!
Kedd reggelre 492 fő regisztrált fertőzöttet, és 37 fő gyógyultat tartanak nyilván. 67 fő van karanténban, 14 146 mintavétel történt. Nagyon fontos, hogy az operatív törzs, és a hatóságok járványügyi előírásait betartsuk, betartassuk, így meg akadályozható az olaszországi robbanásszerű járvány./ További részletek letölthetők*pdf

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 27.
MÁRCIUS 28. – ÁPRILIS 11. KÖZÖTT KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁST VEZETETT BE A KORMÁNY!
/ További részletek letölthetők*pdf

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 25.
Változások a borsod megyei hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban/ További részletek letölthetők*pdf

ÉRV TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 24.
CSATORNAHASZNÁLATI KISOKOS/Letölthető*pdf
ÉRV Tájékoztató: /Letölthető*pdf
ÉMÁSZ Tájékoztató:/Letölthető*pdf

TÁJÉKOZTATÓ
2020. március 20.

Péntek reggelre 85 regisztrált fertőzöttet tartanak nyilván. Nagyon fontos, hogy az operatív törzs, és a hatóságok járványügyi előírásait betartsuk, betartassuk, így meg akadályozható az olaszországi robbanásszerű járvány. Csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy Olaszországban 24 óra alatt 475 haltak meg vírusfertőzésben!
NAGY A VESZÉLY
A legfontosabb teendők:
Tovább *.pdf


TÁJÉKOZTATÁS!
2020. március 19.
TÁJÉKOZTATÁS /*PDF
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy
2020. március 18-tól
a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az Edelényi Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztály ügyfélfogadása kizárólag telefonon vagy elektronikus úton történő előzetes időpontfoglalással történik!
Telefon: 48/795-078 Sallainé Zagraj Judit
48/795-087 Román Eszter
E-mail cím: hatosag.edeleny@borsod.gov.hu
Időpontfoglalás után az ügyfélfogadás helye: 3780 Edelény, Bányász út 2.sz.
A nem időpontra érkező ügyfelek kérelmeinek átvételére az előtérben gyűjtődoboz áll rendelkezésre.
Önmaguk és mások védelme érdekében kérjük, hogy az elektronikus, illetve postai benyújtási lehetőségeket szíveskedjenek előnyben részesíteni!
Edelény, 2020. március 17.

Dr. Hudák Zita
járási hivatalvezető

HIRDETMÉNY!
2020. március 19.
HIRDETMÉNY
a 2020/2021. tanévre történő beiratkozásról
/*PDF

A 2020/2021. TANÉVRE TÖRTÉNŐ ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁST, AZ EDELÉNYI JÁRÁSI HIVATAL ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉHEZ TARTOZÓ TELEPÜLÉSEK ESETÉBEN, AZ ALÁBBI IDŐPONTOKBAN HATÁROZTAM MEG:

A beiratkozás ideje: 2020. április 23. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig 2020. április 24. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig
A beiratkozás helye: A gyermek lakóhelye, ennek hiányába tartózkodási helye szerinti iskola.
A beiratkozás kötelező: 2014. augusztus 31-ig született gyermek esetében.
A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
 a gyermek személyazonosításra alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a gyermek lakcímkártyáját)
 az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.
Edelény, 2020. március 16.

dr. Hudák Zita s.k.
járási hivatalvezető


TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 17.
ÉRV Tájékoztató: /Letölthető*pdf
ÉMÁSZ Tájékoztató:/Letölthető*pdf

ÉRTESÍTÉS!
2020 március 18.
Értesítés háziorvosi ellátásról *pdf

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 17.
Tájékoztatás községi intézkedésekről/Letölthető*pdf

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 17.

TÁJÉKOZTATÁS!
2020. március 17.
FIGYELEM!!!
Értesítjük a község lakosságát, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel
Edelényben a
FOGORVOSI SZAKRENDELÉS CSAK FOGHÚZÁS ÉS FOGFÁJÁS ESETEKBEN
a következőképpen alakul:
  • HÉTFŐ: 9.00 – 10.00
  • KEDD: 13.00 – 14:30
  • CSÜTÖRTÖK: 13.00 – 14:30
Rendel: dr. Daher Paul fogorvos

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 16.
Edelényi Járási Hivatal tájékoztatója További részletek letölthetők *PDF

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 16.
Kedves Hangácsi, Nyomári, Zilizi betegeink!
A vészhelyzetre tekintettel a Zilizi és a Nyomári rendelések átmenetileg szünetelnek, Hangácson a szokott időben tartjuk meg a rendelést.
Szeretnénk fokozottan felhívni a figyelmüket a koronavírus terjedésének veszélyére!
Mikor kell koronavírus fertőzésre gondolni? Ha valaki erősen köhög, magas láza van, levert, rossz az általános állapota, nehezen, vagy szaporán veszi a levegőt, ÉS a megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt koronavírussal fertőzött személlyel, VAGY a koronavírus fertőzéssel érintett területen járt.
Már nem csak Olaszország, Irán és Kína a fertőzött terület, hanem egész Európa.
Akinek a közvetlen hozzátartozója Ausztria, Svájc, Franciaország, Spanyolország, Szlovénia, Benelux államok, Skandinávia területén járt az elmúlt két hétben, (a lista folyamatosan változik, ezt kísérjék figyelemmel) még tünetmentesség esetén is 2 hétig maradjon otthon, a rendelőbe NE JÖJJÖN be!
Koronavírus megbetegedés gyanúja esetén kérjük semmiképpen NE JÖJJÖN a rendelőbe, hanem telefonon hívjon bennünket!
Ingyenesen hívható zöldszámok állnak rendelkezésre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.
06-80-277-455
06-80-277-456
További részletek letölthetők *PDF

TÁJÉKOZTATÁS A KORONAVÍRUSRÓL!
2020 március 14.

TÁJÉKOZTATÁS!
2020 március 10.
Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírussal kapcsolatban követendő eljárásrendje /LETÖLTHETŐ *PDF.

HIRDETMÉNY!
2020. március 09.

Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!
A Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 3. § (1) bekezdése alapján a Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ (NFK, székhelye: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5., statisztikai számjele: 15840369-8413-312-01, törzskönyvi azonosító száma: 840363, adószáma: 15840369-2-42) nevében az alábbiakról tájékoztatom.
Szervezetünk a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében, a Magyar Állam tulajdonában és az NFK tulajdonosi joggyakorlási körében álló, három hektárnál kisebb térmértékű földrészleteket tervez hirdetmény közzétételével értékesíteni.
A program megindításáról való minél szélesebb körű tájékoztatás megadása érdekében kérem T. Jegyző Asszonyt/Urat, hogy 2020. március 2. (hétfő) napjától 2020. április 1. (szerda) napjáig szíveskedjen a https://epr.nfk.gov.hu/ oldal Dokumentumtár menüpont ÉRTÉKESÍTÉSI PÁLYÁZATOK almenüpontjában vagy IDE KATTINTVA elérhető hirdetményt és az ahhoz kapcsolódó ingatlanlistát T. Önkormányzat honlapján és hirdetőtábláján elhelyezni.
Intézkedését előre is köszönöm.
Üdvözlettel:

dr. Horváth-Kaiser Ditta Alexandra
Vagyonhasznosítási osztályvezető
Nemzeti Földügyi KözponT


HIRDETMÉNY!
2020. február 26.

Edelényi Járási Hivatal
Tájékoztatás

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a 2020. március elsejétől hatályba lépő rendelkezésekre tekintettel az általános építésügyi hatósági feladatokat az eddigi 16 járásszékhely települési önkormányzat jegyzője helyett megyei illetékességgel a kormányhivatal látja el.
Ezt követően 8 járásszékhelyen lesz lehetőség személyes ügyintézésre melyek a következők:
Edelény, István király útja 52. - földszint
Encs, Petőfi út 75
Mezőkövesd, Rákóczi út 4.
Miskolc, Rákóczi út 11.
Ózd, Bajcsy-Zsilinszky E.út 1.
Sárospatak, Kossuth L. út 44.
Szerencs, Rákóczi út 89.
Tiszaújváros, Kazinczy út 3.

A szervezeti egység elnevezése:
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály

Telefonszámról és e-mail címről a későbbiekben kerül tájékoztatásra a lakosság.
Edelény, 2020. február 25.

dr. Hudák Zita s.k.
járási hivatalvezető


 SZŰRŐVIZSGÁLATOK
2020 .február 25.

 Jelentkezz SZERZŐDÉSES katonának!
2020.február 25.

   
Tiszti tájékoztató*pdf
Szerződéses tájékoztató 2019 *pdf
Lehetőségek a haderőben *pdf
ÖMT 2019 *pdf

 FARSANGI MEGHÍVÓ
2020 .február 13.

 NEMLUXUSTÁSKA
2020.február 06.
Kedves Hangácsi Lakosok!

Szeretnénk elindítani a nemluxustáska kampányunkat, itt Hangácson, de reményeink szerint, a környékbeli települések is csatlakoznának majd hozzánk!
Röviden megfogalmazva, ha van otthon olyan női táskád, amit Te már nem használsz, de másnak még jó lenne, tehetsz bele női higiéniás termékeket. Pl: intim betét, tisztasági betét, dezodor, fogkrém, fogkefe, sampon, fésű, kézkrém stb. Amit nem lehet beletenni, szúró, vágó eszközök. Pl: olló, reszelő, szemöldök csipesz.
A táskákat a zilizi hivatalban tudjátok leadni, pontos időponthoz nem szeretnénk kötni a gyűjtést, úgy gondoltuk 3-6 hónap alatt összegyűlne annyi, amit már érdemes lenne elvinnünk Edelénybe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársához.
Bármilyen információval szívesen állunk rendelkezésre, itt a hivatalban.
Előre is köszönjük minden kedves adományozónak!!!
Köszönettel:

Hangács Község Önkormányzata

Továbbiakban bemásoltam az eredeti felhívást:
„A kampány célja, hogy rászoruló nők¬nek egy táskába össz¬ecsomagolva alapvető női higiéniás és feh¬érnemű csomagot gyűj¬tünk, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a nehéz körülmények között levő nőknek adományozunk országszerte.
Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon, akinek nincs fürdőszobája, ő nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higiéniás termékek között.
Az összegyűjtött táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével fogjuk eljuttatni Edelény térségében a rászoruló nőknek és lányoknak. Célunk, hogy segítsünk megőrizni méltóságukat és mosolyt csalni az arcukra.”


2020 ÉVI KÉPZÉSEK!
2020.02.05.


 2020. pünkösdi kirándulás Lengyelországba
2020.01.31.
Arnót Község Önkormányzata kirándulást szervez 2020. pünkösdi időszakában. Az utazást kizárólag magánfinanszírozásban szervezzük, ahhoz önkormányzatunk anyagilag nem járul hozzá, „csak” az előkészítő, szervező munkát vállaltuk magunkra (azért, hogy minél olcsóbban utazhassunk).
Az utazás ideje: 2020. május 29-június 1. (péntek kora reggeltől hétfő estig, a pünkösdi hétvégén)
Indulás: május 29., péntek kora reggel 03:00 órakor, az arnóti iskola előtti parkolóból.
Programok:
1. nap (péntek): indulás 3 órakor, Szlovákiában Árva várát nézzük meg, majd útközben megállunk Wadowiceben, II. János Pál pápa szülőfalujában, majd az esti órákban érkezünk Krakkóba a szállásra, itt vacsora és a szobák elfoglalása.
2. nap (szombat): Reggeli után megnézzük a Wieliczkai sóbányát, majd Czestochowaban a Jasna Góra (vallási kegyhely) megtekintése, vacsora
3. nap (vasárnap): Reggeli után látogatás Auschwitzba és délután Krakkó nevezetességeinek megtekintése, vacsora
4. nap (hétfő): Reggeli után hazautazás, Zakopane megtekintése, vagy ha az idő engedi kirándulás a Gubalowkával (siklóvasút) a hegyre, és kb. 1,5-2 órás szabadprogram vásárlásra, hazaindulás legkésőbb 16 óra körül, érkezés 21-22óra körül.
Részvételi díj: 85.000 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást, szállást, étkezést (reggeli és meleg vacsora; a napközbeni étkezésről mindenki maga gondoskodik), idegenvezetést és a belépőjegyeket is. A szállást Krakkó környékén szállodában biztosítjuk, 2 ágyas szobákban. Jelentkezni kizárólag 20.000 Ft/fő előleg befizetésével lehet, A további, 20.000 forint/fő összeget március 16-ig, a fennmaradó 45.000 Ft-ot legkésőbb április 30-ig kérjük befizetni.
(Tekintettel az összeg nagyságára lehetőséget biztosítunk további részletfizetésre is, személyes egyeztetés alapján)
Mivel a szállást előre le kell foglalni és Auschwizba a belépést előre regisztrálni kell, ezért visszamondás esetén az előleget nem áll módunkban visszafizetni.
Az út során a csoportunkat egy magyar anyanyelvű, Zakopaneban élő idegenvezető kíséri majd.
Reméljük, hogy teli busszal indulhatunk útnak, és sok-sok élménnyel térhetünk majd haza. A korlátozott létszámra tekintettel kérjük, hogy akik részt szeretnének venni a kiránduláson, minél hamarabb jelentkezzenek.
Elérhetőségeink:
Arnót Község Önkormányzata
Cím: 3713 Arnót Petőfi u. 120.
Tel.: 46/200-560
E-mail: arnot@arnot.hu

dr. Üveges István
Arnót polgármestere


MEGHÍVÓ!
2020.01.21.
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény alapján Hangács Község Önkormányzat Képviselő-testületének ülését 2020. január 22. napján 15.30 órára összehívom Az ülés helye: Hangács Községi Önkormányzat tanácskozó terme *pdf

HATÁROZAT!
2020.január 03.

Szigorúan Korlátozott Terület (SZKT) kibővítése afrikai sertéspestis miatt.
További részletek letölthetők *pdf
KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

 

© 2014-2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató