Arhcívum 2021

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ!
2021.december 22.

Tájékoztató az önkéntes katonai szolgálat lehetőségéről!
2021.november 19
Ismét lehet Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezni
Ismét Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség.
Elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nem jutottak be idén főiskolára, egyetemre vagy a tanulmányaikat valamiért el kellett halasztaniuk. A jelentkezés rajtuk kívül is mindenki előtt nyitva áll, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel. Az alapképzés 2022. január 05-én indul. Tovább*pdf

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ /OLTÁSI AKCIÓHÉT
2021.november 17.
Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon. 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre. B.-A.-Z. megyében Miskolcon, Kazincbarcikán és Edelényben találhatóak az oltópontok.
Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni
Az oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást. Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra azon a héten. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.
Öt féle vakcina áll rendelkezésre
A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021.november 17.

Tájékoztatás a házhoz menő zöldhulladék gyűjtésről.
További részletek letölthetők *pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021. november 16.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021.november 08.

Téli időjárással kapcsolatos lakossági tájékoztatók!
Téli időjárásra tájékoztató*pdf
Tudnivalók téli időjárással kapcsolatban*pdf
CO veszélyei*pdf


ÁLLÁSHIRDETÉS-ISKOLAŐR
2021. november 04.

Tájékoztató a 2021/2022. évi térítésmentes influenza elleni védőoltásról
2021.október 20.

Tisztelt Hölgyem!
Tisztelt Uram!

Ezúton tájékoztatom, hogy ebben az évben minden állampolgár számára ingyenesen elérhető a Fluart-3 influenza védőoltás.
Az influenza az influenzavírusok által okozott, ragályos légúti betegség. A legjellemzőbb tünetek: láz, fejfájás, köhögés, torokgyulladás, ízületi, illetve izomfájdalom, általános levertség, fáradékonyság, bár nem minden fertőzöttnél jelentkeznek a felsorolt tünetek.
A magas láz a csecsemők, az idősek és a tartós betegségben szenvedők számára veszélyes: megterheli a szívet, a tüdőt, felboríthatja az anyagcserét (cukorbetegség), de ronthatja a vese- máj- és vérképzőszervi betegségben szenvedők állapotát is. Gyakrabban lépnek fel szövődmények hörghurut, tüdőgyulladás az immungyengeségben (daganatos betegek) szenvedőknél, az időseknél és a dohányosoknál.
Az influenza elleni oltásnak az a célja, hogy egyéni védelmet nyújtson azoknak, akiknél egy esetleges influenzavírus-fertőzés súlyos lefolyású lehet.
Kiknek ajánlott az influenza elleni védőoltás?
Minden 60 évesnél idősebb személynek, továbbá életkortól függetlenül a krónikus légzőszervi betegségben szenvedőknek, pl. asztmás betegeknek, szív-, érrendszeri betegségben szenvedőknek, cukorbetegnek, krónikus máj- és vesebetegeknek, daganatos vagy más betegség miatt csökkent védekezőképességű személyeknek.
A védőoltás az idős emberek körében a kórházi felvételek számát 25-39%-kal, a halálozási gyakoriságot 35-57%-kal csökkentheti. Az intézményekben, ápolási otthonokban élő, influenza ellen oltott idős személyek között a kórházi kezelés gyakorisága felére, a tüdőgyulladás kockázata 60%-kal, a halálozás kockázata 68%-kal csökkenhet.
A kórokozó változékonysága miatt minden évben új oltóanyagot állítanak elő és az oltást is minden évben újra be kell adatni. A hazai influenza vakcina élő vírust nem tartalmaz, így megbetegedést nem okozhat. Az oltást követően csak igen ritkán lépnek fel olyan nem kívánt mellékhatások, mint láz, fejfájás. Helyi reakció (bőrpír, duzzanat az injekció helyén) az oltottak mintegy 20%-ánál jelentkeznek, de ezek a reakciók általában enyhék és 1-2 napon belül elmúlnak.
Ne adjon esélyt az influenzának, oltassa be magát!

A védőoltás beadását 2021. 10. 21-tól megkezdjük.

dr. Vilez Zsuzsanna
háziorvos


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021. szeptember 08.


BMH LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021.augusztus.05.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a miskolci ügyfélszolgálati irodánk (3527 Miskolc, József Attila utca 53.) költözés miatt 2021. augusztus 20 – augusztus 31. között zárva tart.
A költözés ideje alatt személyes ügyintézésre a legközelebbi 3770 Sajószentpéter, Kossuth út 183. szám alatt található ügyfélszolgálati irodánkban lesz lehetőség.
A miskolci ügyfélszolgálati irodánk 2021. szeptember 1-től új helyen, a 3525 Miskolc, Kazinczy Ferenc utca 28. szám alatt (Nemzeti Adó- és Vámhivatallal szemben) folytatja működését, ahol változatlan nyitvatartási időben állunk ügyfeleink rendelkezésére.
Ügyfélszolgálatok elérhetőségei:
E-mail: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu
Telefon: +36 21 3500 111
Levelezési cím: 3510 Miskolc, Pf. 583
Ügyfélszolgálati irodáink helyéről és nyitvatartásáról bővebben honlapunkon a www.bmhnonprofit.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Új helyre költözik a miskolci ügyfélszolgálati iroda /Részletek*pdf


TÁJÉKOZTATÓ - ÖNKÉNTES KATONAI SZOLGÁLAT
2021. július 29.

Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél
Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet.
A kiképzés a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálathoz hasonlóan 6 hónapig tart. Az első két hónapban a jelentkezők alapkiképzést kapnak, majd eldönthetik, hogy maradnak a képzési helyszínen, vagy más helyőrségben, speciális területen próbálják ki magukat. Elsősorban olyan fiatalok érdeklődését várják, akik idén nem kerülhettek be a felsőoktatásba. A jelentkezők az önkéntes katonai szolgálat révén lehetőséget kapnak, hogy a honvédség kötelékében helyezkedjenek el és katonai felkészítésen vegyenek részt.
Minden olyan magyar állampolgár jelentkezését is várják, aki legalább 18 és legfeljebb 65 éves, van bejelentett belföldi lakóhelye, rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal és minimum általános iskolai végzettséggel. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg.
A kiképzések szeptember 15-én kezdődnek, ehhez a tervek szerint az ország minden megyéjében és Budapesten is biztosítanak helyszínt. A résztvevők az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonáitól sajátíthatják el a legfontosabb ismereteket. A második hónap után az önkéntesek ugyanott folytathatják az általános kiképzést, vagy specializálódhatnak egy szakterületre, így akár ejtőernyős vagy búvár képzést is kaphatnak, de megtanulhatnak harcjárművet kezelni is. A hat hónap alatt (és utána is) bárki választhat más szolgálati formát: dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, pályáját műveleti tartalékosként vagy területvédelmi tartalékosként folytatja.
A képzés első két hónapjában a fizetés a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeg, jelenleg bruttó 167 ezer Ft. Aki a program második részében speciális területet választ, már a garantált bérminimumot kapja havi fizetésként, amely jelenleg bruttó 219 ezer Ft. Ruházati ellátás, napi egyszeri meleg étkezés, utazási költségtérítés, valamint szükség esetén szociális támogatás is jár a résztvevőknek. Jelentkezni legkésőbb augusztus 31-ig lehet a megyeszékhelyek toborzó irodáiban, vagy a Magyar Honvédség Központi Online Toborzó Irodájában, az onlinetoborzo@mil.hu címen.
Ügyfélfogadás:
Hadkiegészítő és Toborzó Iroda
3526 Miskolc, Hatvanötösök útja 2
Tel: 0646/327-245
Email: borsod.toborzo@mil.hu
H-Cs: 08:00- 15:30
P: 08:00 – 12:00


TÁJÉKOZTATÓ - MAGYAR HONVÉDSÉG
2021. július 15.

Szerződéses katonai szolgálat
Érdekelnek a kihívások? Alkalmasnak érzed magad ?
Jelentkezz szerződéses katonának!

A jelentkezés feltételei:
További részletek letölthetők *pdf


KSH INFORMÁCIÓS LEVÉL
2021. MÁJUS 18.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása Budapest, 2021. május 14. – Országszerte mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdi meg május 15-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók május 25-ig online, azt követően pedig június 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén május 15. és június 15. között hajtja végre aktuális mezőgazdasági összeírását.
Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára, valamint a kapott adatok felhasználásával a KSH tesz eleget az Európai Unió iránti adatszolgáltatási kötelezettségének.
Az összeírás keretében – a 2020-as agrárcenzus folytatásaként – a gazdáknak a használatukban lévő földterületről, továbbá az állatállomány nagyságáról kell adatokat szolgáltatniuk. A kérdőív ugyanakkor jelentősen lerövidült a korábbi években használtakhoz képest, köszönhetően annak, hogy a KSH ebben a felmérésben már felhasználja a Magyar Államkincstár egységes területalapú támogatási adatait, így a válaszadóknak azokat nem kell megadniuk.

További részletek letölthetők *pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021május 17.

A pünkösdi ünnepekhez kapcsolódó hulladékszállítási- és nyitvatartási rend

Tájékoztatjuk önöket, hogy a hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn, azaz 2021. május 24-én nem változik. A hulladékot változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.
Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.
További részletek *pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021. április 27.

Biztos havi jövedelmet kínál a honvédség speciális szolgálati formája

Sikeres a Magyar Honvédség 6+6 hónapos munkahelyteremtő programja – tavaly nyár óta több mint ezerkétszázan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak, közülük többen már szerződéses katonaként szolgálnak. A toborzóirodák továbbra is várják a jelentkezőket, a kiképzések június 1-jén kezdődhetnek.
A speciális tartalékos katonai szolgálat elsősorban azoknak szól, akik elvesztették a munkahelyüket és biztos havi jövedelemre van szükségük. Olyan felnőtt korú, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik vállalják a 6 hónapos kiképzést, mely során a katonák általános feladataival ismerkedhetnek meg.

További részletek *pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021. április 23.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021. április 22.
A képre kattintva a dokumentum nagyobban is letölthető!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2021.április 13.
BMH Nonprofit Kft. tájékoztatása személyes ügyfélszolgálat újra nyitásával és lomtalanítások indításával kapcsolatban.
További részletek letölthetők*pdf

HÚSVÉTI ÜNNEPEK: HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI REND
2021. április 1.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a Húsvéti Ünnepek alatt. A hulladékot munkaszüneti napokon, azaz nagypéntekenées húsvéthétfőn változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállitjuk el.
További részletek letölthetők *pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ/BEÍRATKOZÁS
2021. március 29.
Kedves Szülők!

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdő napjától óvodai foglalkozáson vesz részt.
Tekintettel a 27/2021.(I.29). Korm. rendelettel kihirdetett vészhelyzetre, a beiratkozás időpontjában a szülőknek nem kell személyesen megjelenniük az intézményben.
A gyermek óvodai nevelésének első napján kell bemutatni a beiratkozáshoz szükséges iratokat:
- gyermek személyi igazolványa, ennek hiányában születési anyakönyvi kivonata,
- lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
- szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
- Ha a gyermek az óvodakötelezettséget külföldön teljesíti a szülő köteles arról a beiratkozás idejének –jogszabályban előírt- utolsó határnapján (2021.Május 20.)
- követő 15 napon belül, azaz 2021.június 7-ig írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt és az óvodavezetőt.

A Hangácsi Óvodában
a 2021/2022 nevelési évre történő beiratkozás időpontja:
2021. április 22. (csütörtök)-2021. április 23. (péntek) 9-16 óráig
Az óvodai felvételről a szülő határozatot fog kapni.
Elérhetőségek:
Telefon: 06-30-2964616
Email: ovoda@hangacs.h
u


2021/2022. tanév általános iskolai beiratkozás pontos időpontja
2021. március 17.
A képre kattintva a dokumentum nagyobban is letölthető!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ ÉRV. ZRT.
2021. március 17.
TISZTELT FELHASZNÁLÓK!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. 04. havi számlázás során a bekötési vízmérők esetében, a 2021. 05. havi számlázás során a Társasházakhoz tartozó mellékvízmérők tekintetében Társaságunk számlázási rendjében változtatás történik, amely alapján – az ÉRV. Zrt. teljes területén egységesen - évente 11 db részszámla és 1 db elszámoló számla kerül az érintettek irányába kibocsátásra.
Azon felhasználási helyek esetében,ahol a havi fogyasztás vízmérőnként nem éri el az 1m3-t, negyedévente kerül számla kibocsátásra.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a bekötési vízmérők és az elkülönített vízfelhasználási helyek vízmérőinek leolvasása a számlákon meghatározott leolvasási rend szerint történik.

További részletek letölthetők*pdf

KATONAI TOBORZÁS
2021. február 11.KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

 

© 2014-2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató